روش انجام کالیبراسیون سانتریفیوژ

حالا که بااهمیت کنترل کیفی سانتریفیوژ و کالیبراسیون آن آشنا شده‌اید، می‌خواهیم به موضوع اصلی یعنی نحوه کالیبراسیون سانتریفیوژ بپردازیم. برای درک بهتر این پروسه، سعی کرده‌ایم که آن را به بخش‌های جداگانه‌ای تقسیم کنیم که انجامش آسان‌تر شود.

حالا که بااهمیت کنترل کیفی سانتریفیوژ و کالیبراسیون آن آشنا شده‌اید، می‌خواهیم به موضوع اصلی یعنی نحوه کالیبراسیون سانتریفیوژ بپردازیم. برای درک بهتر این پروسه، سعی کرده‌ایم که آن را به بخش‌های جداگانه‌ای تقسیم کنیم که انجامش آسان‌تر شود.
۱. خواندن دستورالعمل
قبل از شروع به کالیبراسیون، باید دستورالعمل تولیدکننده دستگاه سانتریفیوژ را به‌دقت مطالعه کنید. روش‌های کالیبراسیون پیشنهادی، احتیاطات ایمنی و هر نیاز خاص یا محدودیتی در آن ذکر شده است.
۲. جمع‌آوری استانداردهای کالیبراسیون
استانداردهای کالیبراسیون موردنیاز برای دستگاه سانتریفیوژ مورداستفاده شما و یا سازمان‌های نظارتی مرتبط مشخص شده است. این استانداردها ممکن است شامل وزنه‌های تأیید شده یا لوله‌های کالیبراسیون سانتریفیوژ از پیش تنظیم شده باشند.
۳. احتیاطات ایمنی
برای انجام کالیبراسیون، باید لباس و تجهیزات محافظ شخصی مناسبی مانند: دستکش و لباس آزمایشگاهی به کار برود. برای جلوگیری از وقوع حوادث و صدمات در طول فرایند کالیبراسیون، باید اطمینان حاصل شود که دستگاه سانتریفیوژ خاموش و از منبع برق جدا شده است.
۴. ترازکردن سانتریفیوژ
یک سانتریفیوژ تراز شده برای کالیبراسیون دقیق لازم است. ابتدا با استفاده از سطح‌سنج یا نشانگر سطح داخلی، صاف بودن سانتریفیوژ را چک کنید. برای رسیدن به وضعیت افقی دقیق، پایه‌های تنظیم شونده را به‌اندازه لازم تنظیم کنید.
۵. بررسی روتور و لوله‌ها
روتور را برای شواهد ساییدگی، صدمه یا عدم تعادل بررسی کنید. مطمئن شوید که روتور تمیز و بدون آلودگی است. بررسی کنید که لوله‌های سانتریفیوژ با روتور سازگار و در وضعیت خوبی هستند. لوله‌هایی که شکسته یا ضعیف شده‌اند را جایگزین کنید.
۶. تنظیم پارامترهای کاری
پارامترهای کاری موردنیاز برای فرایند کالیبراسیون را با استفاده از صفحه کنترل یا رابط دستگاه سانتریفیوژ تنظیم کنید. سرعت، زمان، دما و هر پارامتر مرتبط دیگر، مثال‌هایی از این عوامل هستند که باید در نظر داشته باشید.
۷. کالیبراسیون سرعت
برای کالیبره کردن سرعت، از یک حسگر نوری برای اندازه‌گیری سرعت دورانی واقعی سانتریفیوژ استفاده کنید. سرعت مشاهده شده را با سرعت تنظیم شده در صفحه کنترل مقایسه کنید. پارامترهای کالیبراسیون را در صورت نیاز برای هم‌خوانی سرعت واقعی و سرعت هدف تنظیم کنید.
۸. کالیبراسیون تایمر
با مقایسه زمان اجرا واقعی با زمان مشخص شده، ویژگی تایمر سانتریفیوژ را کالیبره کنید. در این پروسه می‌توانید از یک تایمر دقیق استفاده کنید که از یکسان بودن زمان اجرا و زمان تنظیم شده، مطمئن شوید.
۹. کالیبراسیون دما
اگر سانتریفیوژ شما دارای ویژگی کنترل دما باشد، از یک ترمومتر کالیبره شده یا دستگاه مرجع دما برای اطمینان از دقت آن استفاده کنید. دمای اندازه‌گیری شده را با دمای تنظیم شده مقایسه کرده و در صورت نیاز، پارامترهای کالیبراسیون را تغییر دهید. دقت کنید که در زمان خرید باید به این موضوع توجه کرده باشید که دستگاه قابلیت تنظیم دما دارد یا خیر! موضوعات دیگری هم برای خرید این دستگاه وجود دارند که توصیه می‌کنیم با مطالعه بلاگ « راهنمای خرید سانتریفیوژ » با آن‌ها آشنا شوید.
۱۰. نگهداری اطلاعات
اطلاعات دقیقی از فرایند کالیبراسیون، از جمله تاریخ، زمان، افراد درگیر، استانداردهای کالیبراسیون استفاده شده و هر گونه تنظیمات انجام شده، باید نگهداری شوند. این مستندات می‌توانند برای کالیبراسیون‌های آتی یا بازرسی‌ها استفاده شوند.