نخستین تحقیق علمی توسط فردی به نام نایت در سال ۱۸۰۶ صورت گرفت. این فرد، گزارشی راجع به تفاوت در جهتگیری ریشه و ساقه نهالها در زمان گذاشتن آنها در چرخ چرخان ارائه کرد.
نخستین تحقیق علمی توسط فردی به نام نایت در سال ۱۸۰۶ صورت گرفت. این فرد، گزارشی راجع به تفاوت در جهتگیری ریشه و ساقه نهالها در زمان گذاشتن آنها در چرخ چرخان ارائه کرد. ۶۰ سال بعد سانتریفیوژ برای اولین بار در مصارف صنعتی به کار گرفته شد. نخستین سانتریفیوژ پیوسته نیز در سال ۱۸۷۸ توسط مبتکر سوئدی گوستاف دِلاوال طراحی شد. این سانتریفیوژ، توانایی جداسازی خامه از شیر را داشت. این طراحی، پیشزمینهای جهت طراحی و تولید سانتریفیوژ در مدلهای مختلف شد. در همان موقع نیز سانتریفیوژهای حاوی لولههای آزمایشگاهی وارد چرخه طراحی و تولید شدند.
در حال حاضر، کمپانی دِلاوال (De Laval) با برخورداری از 20 کارخانه در کل جهان به یکی از بزرگترین تولیدکنندگان دستگاههای صنعتی مربوط به محصولات لبنی تبدیل شده است. نخستین سانتریفیوژهای الکتریکی نیز در سال 1910 عرضه شدند که معرفی آنها بر سرعت توسعه این دستگاهها افزود. ضمن اینکه اختراع اولتراسانتریفیوژ نیز در سال 1923 به یکی از نقاط عطف در فناوری سانتریفیوژ تبدیل شد. اولتراسانتریفیوژ با سرعت 10000 دور در دقیقه و داشتن پنجرههای شفاف، کمک شایانی به محققان کرد. به علاوه، جداسازی نخستین اجزای درون سلولی به وسیله ترفند گریز از مرکز در دهه 1940 محقق شد. در واقع، این تکنیک باعث تحول عظیمی در دانش زیست پزشکی گشت. با گذشت زمان نیز مدلهای دیگر سانتریفیوژ پا به صنعت پزشکی و صنعتی گذاشتند